Saturday, June 26, 2010

maka hadapilah!

kamu tahu sesuatu ?
hidup ini memang rumit..
x akan pernah lekang dari ujian demi ujian demi ujian
maka ketahuilah..
tidak akan ada seseorang yg dapat mengharungi ujian tanpa keimanan
jadi apabila kamu diuji .. kamu tanya iman
dengan iman kamu bangkit.. dari rebah
maka berhati hatilah..
kerana ujian itu bukan mudah
maka taqwa harus ada agar hati sentiasa berjaga -jaga

tanpa iman dan taqwa
kita mungkin rebah
jauhhhhh ke lembah kegelapan
maka berhati hati lah.. berjaga jaga lah



maka ketahuilah
kamu bukan keseorangan
di satu tempat yg kelam kusam

kerana kami sentiasa ada
bersama dengan mu
maka bersamalah dengan kami
siapa kami??
kami lah yang sama iman dgn mu
sama taqwa dengan mu..
~maka hadapilah ujian itu dengan tenang dan hati terbuka~
p/s*selepas didesak oleh nusaibah maka saya rajin kan tgn utk menulis~


8 comments:

ⓝⓐⓝⓘ said...

kambing gurun ke mail ?

Syaima Hasanuddin said...

yup..koot.. nak cuba tak ikut dieorg??

AmirSyafiq said...

what.doesn't.kill.you.
makes.you.stronger.

smart.gmbrgmbr.kambing.tuh.
nk.mnx.satu.
kalau.bela.kt.rumah.
mesti.habis.sumer.atapatap.rumah+surau.diorg.panjat.
huu.

sha'abatuniman said...

haha! merepek.

Syaima Hasanuddin said...

hei nani.. mcm nti tau ana yg tulis post ni??

sha'abatuniman said...

syai!! ana tau kambing ape ni!! Ana tak tau ape nama kambing ni, tp die duduk kat switzerland. Kat sane bnyk gunung, diorg ni suka panjat and they can HOP! hehe comel

ⓝⓐⓝⓘ said...

syaima , mcm mana kite tawu awak tulis ea ? entahlaa . haa haa . sbb dkt dashboard kite die tulis 'posted by mail' .gitu laa .

Syaima Hasanuddin said...

posted by mail??? nti set kan nme mail ke?? kuang asam T-T