Wednesday, August 12, 2009

H1N1 Satu musibah??

Assalamualaikum,

H1N1!??satu perkataan yg sudah biasa di sebut2 d` merata tempat.Ia merupakan satu wabak yg boleh m`bunuh lg2 kpd yg m`punyai penyakit asma,sakit jantung dan sakit2 org tua tulah

Ia merupakan satu ujian drpd Allah Taala untuk menguji keimanan seseorang mu`min yg sejati.Allah jg nak lihat kita ni bila dpt ujian kembali kpd siapa?Adakah kita hanya merawat diri kita sahaja atau kembali kpd allah.

Allah pernah berfirman yg bermaksud:
"apabila Dia mengkehendaki sesuatu ,Dia hanya berkata"jadilah!"maka jadilah sesuatu"

Ana rasa ramai yg dah pernah dengar ayat al-quran nie,jd allah boleh nak buat ape2 walaupon perkara yg tidak dpt kte jangka.allah m`cipta sesuatu dgn x cepat,ttp boleh memusnahkanye dalam sekelip mate je.

Jadi Allah saje yg boleh angkat sesuatu musibah,so muhasabahlah diri antum.mane tau dgn bertaubat Allah angkat satu musibah yg sgt merbahaya ini..Mari kita amalkan solat hajat,doa supaya Allah tarik balik wabak ni.Selain tu,elakkan diri dari pergi ke tempat yg ade satu penyakit,tp jgn lari dari tempat yg kene kalau dah kene(jaga kebersihan...)

Wassalam

p/s:first post ana jadi komen tu jgn lebih2 sgt ok

1 comment:

Shaa'batuniman™ said...

Itulah sbb kite kene ubah yg kite ni pegi skola kene ade JIHAD SYAHID MENUNTUT ILMU KERANA ALLAH sbb H1N1 ni bukan hanye penyakit biase yg sekejap je boleh baik... H1N1 ni boleh menyebabkan kite ade HIV yg boleh memnyebabkan mati..